L’Anna Perez, mestra del CEIP de Drassanes de Barcelona. A través d’un PowerPoint ens ha explicat la importància que tenen els blocs a les escoles.
Comença explicant el neologismes:
Blocaire: són els qui elaboren els blocs.
Catosfera: és la blocosfera catalana, el món de blocs o univers de blocs de la comunitat o xarxa social catalana. La catosfera la formen el conjunt de blocs escrits en català i la comunitat virtual que hi ha al voltant d’aquests blocs.
Post,o: La innovació que porten els blogs a l'Internet són els cridats,post o entrades. Els post són escrits curts que col•loques en el blog, com per exemple un anunci d’una activitat, una reflexió...
Blocs: és un diari interactiu personal a Internet. Un bloc està dissenyat per a que, com a un diari, cada article tingui data de publicació, de tal forma que la persona que escriu i les que llegeixen poden seguir un camí de tot el que s’ha publicat i editat.
Va parlar també de la Web2.0: per penjar continguts,i les seves eines com: gmail, google ,blogger, youtuve, fotolog, messenger...
En aquesta web:
www.go2web20.net pots buscar vídeos ....
La base dels continguts tant personal com col•lectiu,queden recollit són els blocs.
Els blocs també han patit la seva evolució,abans eren noticies amb alguna fotografia que els acompanyava i ara són acompanyats d’imatges,vídeos,àudios...D’aquesta manera el missatge és més enriquidor i guanyen a nivell visual i comunicatiu.
Alumnes del S.XXI,de quin segle és l’escola?.Ens deixa una sèrie de preguntes que fan pensar si moltes escoles s’adapten al nens d’ara, o continuen amb la metodologia antiga.
L’Anna, ens explica que moltes escoles utilitzen el blocs com a ús educatiu. A la seva escola els nens ja treballen amb aquesta eina. Tenen un bloc per a l’escola,blocs entre centres,tallers i blocs classe.
En el bloc de l’escola,els nens utilitzen el wikixer que és el wiki però per a nens.
El bloc entre escoles,és un bloc on participen totes les escoles,diferents nens. En aquesta havien de buscar paraules amb totes les lletres de l’abecedari i que trenquessin el mur. La seva escola els hi va tocar la Z,que van dir la paraula ZÀPING.En aquest bloc tots els nens poden visitar-lo i deixar els seus comentaris i donar la seva opinió.
Un punt important,que va destacar és que mai es pot enganxar i copiar. Ensenyen el nen a que busqui informació i no faci copia i enganxa.
Aquesta conferencia ha estat molt encertada,ja que nosaltres serem els mestres del futur. Jo no estic molt ficada amb les noves tecnologies i gràcies aquesta conferencia tinc una visió molt diferent d’aquestes en l’escola. Penso que és molt enriquidor utilitzar noves maneres per seguir l’aprenentatge dels nens. I la tecnologia és una d’ella. Així tant el mestres de generacions anteriors com els que entren ara, han d’estar ben preparats per a desenvolupar l’aprenentatge del nen amb les noves tecnologies.
Aquí podeu visionar la conferència

FRASES SIGNIFICATIVES DE LA CONFERÈNCIA:
Wikixier: trobo que aquesta eina és molt bona per al nen .Aquest quan té dubtes sobre una paraula la busca a la wikipedia,però aquesta no està del tot adaptada per a ell. Així que amb el wikixier, és eina que facilita l’aprenentatge del nen.
Alumnes del S.XXI: Hem fa veure que els nens d’ara utilitzen altres eines per el seu aprenentatge,per això els mestres de generacions anteriors s’hauran d’apartar a la generació d’aquest segle i renovar les seves metodologies.
Blocs entre escoles: penso que és una eina boníssima,on el nen es relaciona amb altres i de diferents cultures i poden exposar amb llibertat els seus continguts,idees...
Escola com a quatre parets desconnectada del món: l’escola està molt relacionada amb el món actual. El món avança amb les noves tecnologies,l’escola també. Penso que l’escola d’ara no es tanca com l’escola de fa uns anys. Obren els ulls i evolucionen igual que el seu entorn.
Evitar el copiar i enganxa de les pàgines:explicarem al nen que no es pot copiar directament d’una pàgina,sinó que has de dir: He llegit...,ho cites o poses un enllaç.